Ο γυρος του πλανητη με ποδήλατο

Ο γύρος του πλανήτη με ποδήλατο έχει πραγματοποιηθεί αρκετές φορές. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από το 1980 ως το 1994 από τους γάλλους Φρανσουάζ και Κλοντ Ερβέ.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Κλοντ και η Φρανσουάζ Ερβέ δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο πριν αποφασίσουν να κάνουν το γύρο του πλανήτη! Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το γεγονός οτι το ταξίδι των δύο γάλλων - σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες προσπάθειες που γίνονται με τη βοήθεια κάποιου χρηματοδότη ή χορηγό - ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο.

Ξεκινόντας λοιπόν με τα ποδήλατά τους την 1η Απριλίου του 1980 από τη Λυόν της Γαλλίας, διέσχισαν κάνοντας πετάλι περισσότερα από 150.000 χλμ, περνώντας διαδοχικά από όλες της ηπείρους της Γης, με εξαίρεση την Ανταρκτική.
Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια το ταξίδι τους θα διαρκούσε περίπου τρία χρόνια. Παρόλ’ αυτά η πραγματικότητα έδειξε ότι η 'αποστολή' των δύο γάλλων ποδηλατών θα ολοκληρωνόταν δεκατέσσερα χρόνια αργότερα…

πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7_%CE%BC%CE%B5_%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License